VINTAGE

Vanhan ja uuden yhdisteleminen - vintage-tyyli

Vanhan ja uuden yhdisteleminen voidaan tehdä vaatimattomasti, sijoittamalla yhteen huoneeseen yksi tai kaksi omintakeista antiikkiesinettä tai suureellisesti, jolloin tyyli valtaa koko talon. “Vanhan” ei tarvitse välttämättä olla antiikkia tai uuden kalliita designtuotteita, vaan se voi hyvin tarkoittaa myös löytöjä alennusmyynneistä tai mielenkiintoista ostosta lähirautakaupasta ja näitä yhdistelemällä voit luoda omaperäisen ilmeen sisustukseen. Kiinnostus 1900-luvun esineisiin on kasvussa. Eames-klassikot ja 1960-luvun valikoidut kalusteet voivat muodostaa todella nautittavan sisustuksen.

vintage4

Yksityiskohdilla luot tunnelmaa!

Peilit tuovat valoa ja hohtoa olohuoneeseen ja mitä suurempia ne ovat, sitä parempi. Luonnolliset värit ja monet erilaiset materiaalit korostavat mukavuuden tuntua. Usein juuri hieman oudot valinnat – humoristinen taulu tai valaisin – tekevät huoneesta persoonallisen ja kiinnostavan. Teemasta on usein apua, kun teet valintoja sisustukseen. Kokonaan yksiväriset seinät ja lattian ja verhoilumateriaalien neutraalit sävyt antavat hyvän perustan tälle tyylille.

Sisustuksen pienesineet

Seuraavaksi ovat vuorossa kirkkaammat, luonteeltaan tilapäisemmät väriläikät: maalaukset, varjostimet, maljakot ja kulhot, saalit, matot ja – mukavuuden vuoksi – tietysti untuvatäytteiset tyynyt. Käytä ylellisen tuntuisia kankaita – pellavaa, nahkaa, samettia, silkkiä. Voit luoda hätkähdyttävän vaikutelman asettamalla rinnakkain selkeän modernin huonekalun ja vanhemman kalustelöydön. Nyt on lupa kokeilla ja siirrellä huonekaluja ja esineitä, jotta oikea tunnelma löytyy.

vimtage1
uutuus4

Ripaus räväkkyyttä

Myös dramaattinen ripaus mustaa voi toimia loistavasti rennossa olohuoneessa: iso mustavalkoinen valokuva tai lampunvarjostimet, jos sitä käytetään säästeliäästi. Jos taas pidät enemmän luonnollisesta, maanläheisestä ilmeestä, myös se sopii tähän tyyliin. Miten tietoisesti sitten yhdistätkin vanhaa ja uutta, tuloksena on aina hyvin henkilökohtainen ja mukava ilme. Tämä tyyli päästää soveltajansa etsimään jatkuvasti uutta, ja sen moni-ilmeisyyden ansiosta voit luoda jännittäviä kontrasteja.

vintage