kodikas

Kodikas ja romanttinen tyyli

Kodikas ja romanttinen ilme on rento ja luonnostaan maanläheinen. Siinä yhdistyvät lämpö, haalistuneet värit, kotikutoiset tekstiilit ja vanhan puun patina. Tässä tunnelmaa kohottavat tuoreet kukat, kirjat ja kynttilät. Yhdistele klassisia raitakuoseja ja kudottuja verhoilukankaita keskenään, mutta muista kuitenkin yksinkertaisuus ja välittömyys. Vaihtuvien tunnelmien luominen omaan kotiimme on sekä mielenkiintoista, että virkistävää. Se parantaa viihtyisyyttä. Sohvia ja pöytiä ja muita isoja huonekaluja ei yleensä paljon muuksi muuteta, mutta erilaisia pöytäliinoja, huopia ja tyynyjä käyttämällä ne voi saada näyttämään talvella lämpimämmiltä ja kodikkaammilta ja kesällä vaaleammilta ja ilmavammilta.

kodikas (2)
country19

Kodikas ja rento ilme

Pelkistetty sisustus mielletään usein minimalistiseksi. Mutta siinä missä minimalisti tuo mieleen niukasti sisustetut interiöörit – rennossa maalaistyylisessä kodissa on enemmän lämpöä ja kodikkuutta. Mutta se ei silti tarkoita, että tämä tyyli olisi rönsyilevää ja ylenpalttista. Tämän tyylin ihanuus on siinä, että sen avulla voi pehmentää minimalisimia ja tuoda sisustukseen yksilöllisyyttä  sijoittamalla huoneeseen rakkaan esineen, pellavaverhot tai ruudulliset tyynyt – tuhoamatta silti tyylin selkeyttä. Voit valita jotain, jonka materiaali houkuttelee tai kuviointi viehättää. Muista kuitenkin pitää nämä rajattuna, muuten niiden lumous särkyy .

Näin luot tyylin!

Jos pidät enemmän luonnonläheisestä neutraalista teemasta, valitse esineitä, jotka ovat valmistettu luonnonmateriaaleista – puusta, kivestä, terrakotasta, rottingista, bambusta, karkeasta pellavasta tai villasta. Myös seiniin ja lattiaan valitut värit vaikuttavat huoneen ilmapiiriin. Karheat , pehmeät ja mattamaiset materiaalit, kuten lankkulattia, rapatut seinät tai huokoinen kivi näyttävät rennoilta ja maalaismaisilta. Pintakäsittelyllä voit muuttaa materiaalin tekstuuria ja tyyliä. Lauta on hiomattomana karkea ja raaka, mutta hiottuna ja lakattuna sileä ja hieno.

country2

Inspiraationa luonto

Tästä vapaa-ajan kodista haluttiin maalaishenkinen. Koska sopivaa vanhaa kohdetta ei löytynyt, päätettiin rakentaa kokonaan uusi. Sisustukseen valittiin huolellisesti yksityiskohtia – kuten eri levyisiä listoituksia sekä materiaaleja, jotta saatiin haluttu tunnelma. Koska sijainti on meren läheisyydessä kontrastiväreiksi valikoitui sinisen eri sävyt.

country17

Neutraalit värit

Talon neliöihin ei paljoa pystytty vaikuttamaan, joten oli luontevaa sijoittaa keittiö, ruokailutila ja olohuone samaan tilaan. Siksi valitiin yksinkertainen väriskaala, seinäväriksi taitettu valkoinen, joka luo rauhallisen ja pehmeän yleisilmeen yhtenäiseen tilaan. Tekstiilienkin kuosit haluttiin pitää mahdollisemman neutraaleina, mutta twistiä saatiin  tekstuureista – rouheasta pellavasta ja lämpöisestä villasta.

country11

Kalusteet

Yhdistetty keittiö-ruokailutila haluttiin pitää yksinkertaisena ja rentona. Keittiön kaappien väriksi valikoitui tyylikäs harmaa, jotta yleisilmeestä ei tulisi liian steriili. Lisäksi vanhan ruokapöydän patinoitunut puu ja pellavalla verhoillut tuolit pehmentävät tunnelmaa. Vanhat taulut ovat löytö antiikkimarkkinoilta.

country12

Omanoloinen lopputulos

Jos parikymmentä vuotta sitten olisi pyytänyt suunnittelijalta maalaisromanttista tyyliä, olisi mielikuva voinut olla röyhelöiden, puhviverhojen ja kukkakuosien vyöry. Tälläiset rönsyilevät sekavat huoneet ovat tämän päivän pelkistetyn sisustuksen täydellinen vastakohta. Tämä tyyli rento ja romanttinen on kuitenkin parhaillaan hillittynä – herkkiä kukkakuoseja tai pellavavoileen keveyttä – muista kuitenkin maltillisuus.

Tämän tyylin materiaali- ja väripaletti